fredag 9 juli 2010

Fredag

Dagens utflykt med jobbet gick till Nikkaluokta. Ni vet där det brukar vara kallast på vintrarna. De slår tydligen alltid köldrekord.

Idag var det dock väldigt varmt. Efter fika i stadshuset i Kiruna åkte vi till Nikkaluokta. Väl därifrån skulle vi promenera till ett ställe som heter Laddjujavri, som uttalas ungefär Latjojauri. Promenaden till Laddjujavri är drygt 5 kilometer stenig terräng, så det blev rätt svettigt. Hade inte alls klätt mig för varmt väder. Men det gick bra. Väl där fanns ett ställe som de kallar för Lap Dånalds. Jättetrevlig personal! De hade till och med vegetarisk burgare! Från uteserveringen har man utsikt över Kebnemassivet. Riktigt häftigt! Om man vill upp på Kebne kan man antingen åka båt en bit bort, eller vandra hela vägen. Båtturen verkade riktigt mysig i det soliga vädret.

Efter promenaden gick vi tillbaka till Nikkaluokta. Köpte en tröja som det står just Nikkaluokta på. Svart. De har härmat Nikita i designen lite, men den var snygg ändå.

På vägen tillbaka stannade vi i Kiruna igen och fikade. Drack min första latte på nästan en månad. De verkar inte ha sojamjölk eller laktosfri mjölk nånstans i Gällivare. Vet faktiskt knappt om nån gör latte.. Finns knappt ett bra fik. Eller jo, där var jag väl orättvis. Men inte nåt som känns helt klockrent. Safari i Kiruna var ett riktigt bra fik däremot!

Nu regnar det i Gällivare. Snart blir det film. Sen sova. Är helt galet trött.

Inga kommentarer: