onsdag 11 juni 2008

Restaurangvett

Som servitris förvånas man dagligen över hur liten vana folk har av att gå ut och äta på restaurang. Vi har inte en speciellt utbredd tradition att gå ut och äta så ofta i Sverige, så det är förståeligt.

Häromdagen kom det in en man i restaurangen med sin hund. In i restaurangen. Söt hund, men ändå. Sen när får man ta med sig hunden in? Folk brukar fråga om det är okej att ha hunden på uteserveringen, och det är självklart. Men in, nej.

Sen finns det en hel del människor som bara går in i restaurangen, sätter sig vid ett odukat bort och ser ut som frågetecken. Jag brukar alltid fråga någon om det finns ett bord innan jag gör något. Det kan vara reserverat, eller så vill personalen att bordet ska dukas innan man sätter sig. Självklart blir man inte arg om folk gör såhär, men man blir lika förvånad varje gång.

Samma sak gäller hela grejen med att boka bord. Är man ett stort sällskap bokar man bord. Det vet man. Och samma sak gäller när man vet att man ska ut och äta, då bokar man bord. Anser i alla fall jag. Jag tycker det är schyst mot personalen så att de får en uppfattning om antal gäster.

Det här kanske är en arbetsskada, men ändå.

Inga kommentarer: