onsdag 31 oktober 2007

El apartamento

Såhär ser min dyrgrip till lägenhet ut. Det är en fin och ljus lägenhet, men själva huset är väl inte i världsklass. Dåliga väggar, dålig dörr och lite slitet här och där. Men det fixar vi! Har planer för alla rum. Det ser så stökigt och hafsigt ut nu tycker jag. Men det ska bli ändring på det.













Vardagsrummet













Vardagsrummet igen













Skrivbordet bakom bokhyllan













Hallen sett från vardagsrummet













Sovrummet













Köket













Köket igen













Hallen sett från toaletten





















Toaletten

I vardagsrummet ska jag måla en vägg brun, förmodligen den som skrivbordet står mot. Ska även ta bort dörren in dit, då den mest är i vägen. Mer tavlor ska upp och jag ska piffa till bokhyllan med snygga grejer i och mindre stök i hyllorna. Balkongen ska målas vit och få trägolv. Ska också köpa en golvlampa till soffan för att få lite läsljus.

I sovrummet ska jag skaffa gardiner, kanske ta bort dörren (den är också i vägen på nåt sätt), sätta upp en tavla, sätta upp en krokhylla eller skaffa en klädbetjänt. Lägger alla kläder på golvet eller i fönstret nu. Kanske någon slags hylla ovanför sängen? Annat sängbord?

I hallen vill jag sätta upp en anslagstavla av något slag ovanför mitt skoskåp och hänga upp en tavla på en tom vägg.

I köket skulle jag vilja kakla och byta hela alltet, men vi får se. En fondvägg får det i alla fall bli. Tapet eller bara färg.

tisdag 30 oktober 2007

Heroes

Buää. Inga fler Heroes-avsnitt att titta på.

Vad ska jag ta mig till?!

Helgen

Nu är jag hemma i Linköping, i en hel vecka!
Åkte till Skanör i fredags med mamma och pappa. Även Katti fick följa med, men henne lämnade vi i Lund. Lugn kväll med bror, hans sambo och alla barnen.

Lördagen spenderades i Malmö med Katti. Lite shopping och fika. Sen ännu en slapp kväll i Skanör med "En prinsessas dagbok 2" på tv.

I söndags gick vi till Aldos i Skanör. Bästa fiket någonsin. Åt en foccacia med mozarella, soltorkade tomater, pesto och massor gott och lite italiensk glass på det. Såg även en "kändis". Vet inte vad hon heter, men vet att hon är skådespelerska och brukar dyka upp i svenska serier och filmer. Kan tänka mig lite kriminaltema, men är inte säker.
Aldos är nog förövrigt det enda fiket jag vet som har en Bang & Olufsen-tv på väggen. Allt är så härligt stekigt i den lilla byn. Det låg en supermysig inredningsbutik mitt emot Aldos också. Fick lust att köpa en Nanso-kappa som var på rea, men jag köpte en parkas på Monki dagen innan så jag hoppade över det.

Igår sov jag länge och åkte sen in till stan och shoppade lite med Maria. CSN kommer ta slut på nolltid känner jag. På kvällen chillade vi framför tvn och åt knäckemackor och drack te.

Känns skönt att vara hemma, men jag är ändå rastlös på något sätt. Min största distraktion här i Linköping är dock i Danmark. Igen. Utan att säga till. Lite irriterande, men det är nog bäst.

Nu: Heroes S02E05 & S02E06

torsdag 25 oktober 2007

Done

Redovisning på bastun idag. Ingen kompletering. Men så fick vi ju den snällaste läraren J också,. Ville nästan haft T för att få lite kritik så att man lär sig till nästa gång. Nu känns det mest tomt. Inget mer att göra på över en vecka.

Imorgon ska vi ha personliga samtal och kolla igenom portfolion för att se att allt är gjort. Ska gå igenom den lite snabbt imorgon innan och kanske färglägga min kolonistuga om jag orkar.

På kvällen blir det linjefest med tema tidsmaskin. Jag ska vara hippie. Har köpt en nattlinnesaktig klänning på Kupan (second hand-affär precis nedanför mig) idag som blir perfekt.

Sen åker jag till Skanör med mamma, pappa och Katti! Eller ja, Katti blir ju avsläppt så nära Lund som möjligt eftersom hon bor där. Sen blir det Helsingborg, och så till slut Linköping på söndag.

söndag 21 oktober 2007

Dagens

DAGENS VILL HA: lyxig restaurangmat lagad av en gourmetkock
DAGENS KLÄDSEL: underkläder, gråa mjukisar, vitt ribbat linne och ljusrosa wesc-munkis
DAGENS SMINK: concealer, puder, rouge och mascara
DAGENS FRISYR: knut på sidan av huvudet
DAGENS HÄNDELSE: när jag tuschade fel för hundrade gången
DAGENS LÅT:
DAGENS PLANER: tuscha färdigt plan, sektion och sektion, samt göra situationsplanen om jag hinner/orkar
DAGENS SAKNAD: gissa tre gånger
DAGENS DUMMASTE: att jag tuschade fel
DAGENS SJUKA: att jag snart tagit 15 poäng
DAGENS DROG: flötig mat
DAGENS ROLIGASTE: lumpen-glasögonen
DAGENS FAVORIT: katti fo sho
DAGENS KÖP: panpizzor och cola zero
DAGENS GODIS: en snickers och en klubba
DAGENS HUMÖR: mjää, seg
DAGENS ORD: tuscha

lördag 20 oktober 2007

Vänner och resor

Ringde och pratade med Jonna och Emma idag. Så himla underbart att prata lite skit med dem. Länge sen! Eller iofs, Emma träffade jag för ett par helger sen, men man har ju varit van vid att prata med dem dagligen förut. Drömde att jag blev dödligt osams med Sofie och Jonna inatt, så jag var bara tvungen att ringa och prata med Jonna lite.

Vill verkligen åka till Oslo och hälsa på, om jag bara hade tiden och pengarna. Jag har ju lov vecka 44, men på fredagen åker jag med mina föräldrar till Helsingborg och hälsar på min bror Martin, för att sen åka till Skanör och hälsa på mitt senaste syskonbarn Tim. Har bara sett en endaste liten bild på honom så det ska bli spännande. Sen åker vi hem till Linköping och då har jag väl tid, men det vore skönt att bara slappa.

Helgen efter "lovet" kanske jag och några i klassen ska åka till Köpenhamn, och det pratas även om en Berlin-resa. Vore trevligt med London också för den delen. Eller till nåt varmt land. Vi har faktiskt pratat om Magaluf, hah. Hur ska man hinna och få råd?

fredag 19 oktober 2007

Inlämningen

Tänkte berätta om den första skriftliga inlämningsuppgiften vi fick. Lämnade in den för ca 2 veckor sedan och nu i veckan fick jag godkänt och kommentarer på det jag skrivit av den ansvariga läraren.

Först skulle vi läsa en bok som heter The consice townscape av Gordon Cullen som är skriven 1961 och som handlar om stadens uppbyggnad och hur vi ser på den o.s.v. Sen skulle vi gå en promenad i Karlskrona och försöka hitta några av de "fenomen" som Cullen beskriver i sin bok och reflektera och analysera över det vi såg. Efter promenaden och läsning av boken hade vi ett seminarium där vi fick sitta i mindre grupper och diskutera kring boken och några frågor kring den. När seminariet var avklarat skulle vi skriva 2-3 sidor om promenaden och boken utifrån 2 givna frågor.

Det känns lite för långt att lägga upp det jag skrev, men jag tänkte visa vad jag fick för kommentarer!

Godkänt. Du har med ett antal viktiga och intressanta punkter i din text, inklusive ett av hans huvudbudskap/idéer - serial vision. Bra! Du har dessutom med en kort introduktion och dina bilder illustrerar din text tydligt och bra.

Din analys och dina kommentarer om boken är insiktsfulla och tydliga - att stilen och formatet känns något föråldrat men att innehållet fortfarande i mångt och mycket är aktuellt. Du visar dessutom att du kan reflektera över bokens budskap i förhållande till dagens samhälle och dess stora frågor, såsom handelsmönster och rörelse/beteendemönster.

Jag har inga anmärkningar vad gäller språket eller strukturen - du är tydlig, koncis och korrekt. Bra!


Vi kan bara få G i de kurser vi går just nu, och det känns faktiskt skönt. Så borde det vara i allt.

onsdag 10 oktober 2007

Housewife

Idag har jag handlat på Ica Maxi med Fredrik och Putte. Skulle köpa de nya Gossip Girl-böckerna och gick därifrån med en tung påse för 479 kr. Storimpulshandla är inte bra.

Nu ikväll har jag bakat chokladmuffins med chokladbitar i och en äppel- och kanelkaka samt tittat på Grey´s med Katti och Frida.

Och bara för att jag städade hela lägenheten igår har jag ingen ångest nu för att jag slöat så mycket ikväll. Visst är det härligt?

Namn på bloggen

Fuck you, pay me! är begravd. Det var inget namn för mig. Tog till en nödlösning nu.

Vad tycker ni att min blogg ska heta?

tisdag 9 oktober 2007

Threeeee is the magic number

Tre saker som alltid finns i min:
Kyl:
Laktosfri mjölk, laktosfri creme fraische och mineralvatten.
Frys: Quornfärs, jordgubbar och toastbröd.
Skafferi: Pasta, havregryn och te.
Handväska: Mobil, plånbok och nycklar.
Sminkväska: Mascara, rouge och concealer.
Badrumshylla: Ansiktsvatten, bomullspaddar och diverse hudkrämer.
Tvättkorg: Vafan?
Skohylla: Stövlar, träningsskor och klackisar.
Förråd: Tältsäng, tvättmaskin och resväskor.
Hjärna: Skolan, Ni vet vem och familjen.
Jackficka: Penna, småmynt och kvitton.
Kryddskåp: Basilika, chiliflingor och aromat.
Balkong: Utemöbler, askkopp och någon kvarglömd tändare.
Barskåp: Jag har inget :(
Köksbänk: Vattenkokare, mixerstav och rapsolja.

Trevlig kommentar

Anonym sa...

Haha, självförnekelse kallas det. Erkänn att du är en looser som inte klarar sig utan mamma och pappa istället!


Huh? På vilket sätt har mitt förra inlägg med självförnekelse att göra? Snarare självinsikt. Du är en looser som inte vågar stå för vem du är.

måndag 8 oktober 2007

Om framtiden

Var hos syon idag, och vi kom fram till en del alternativ. Hon förstod väl kanske inte riktigt varför jag valt Fysisk Planering från första början, och det gör väl inte jag heller direkt. Det är ett framtidsyrke, definitivt, och jag är intresserad av samhällsplanering. Men min ambition kanske inte är tillräckligt hög för att arbeta med det i framtiden.

Så, var ligger då min ambition? Det får vi se. Ska söka lite saker i vår och se om jag kommer in, lite som ett test och för att gardera mig. Det kanske låter helt sinnessjukt i era öron, men syon tyckte att ekonom kanske vore något för mig. Inte revisor då, utan mer åt marknadsföring- och ledarskapshållet.
Media var också något hon tyckte jag skulle tänka på. Det finns en utbildning i Kalmar som verkar intressant, och även en på Dramatiska Institutet. Då är det producent som gäller.
Eller kanske en utbildning på Grythyttan till någon slags restaurangchef.

Ni ser åt vilket håll det lutar, va? Någon som håller i trådarna, skulle man förenklat kunna säga.
På slutet sa syon att alla människor hade flera saker som de är bra på och kan och som intresserar dem, och i slutändan brukar de här sakerna falla samman, vilken väg man än väljer att vandra. Jag hade många strängar på min luta, och det behövde inte vara negativt.

Det känns skönt att allting inte är upp och ner längre. Att jag kan ta en sak i taget.

Bättre och bättre..

..dag för dag! Jag är inte riktigt lika negativ som jag varit. Jag tar saker som de kommer, och känner att det här trots allt inte är förgäves. Det bästa jag kan göra är att prova, och om jag till slut bestämmer mig för att byta utbildning så har jag åtminstone testat. Jag har flyttat till en helt ny stad, träffat massor nya vänner och faktiskt lärt mig en hel del. Inte fy skam.

I helgen kommer jag hem! Vilka är hemma? Sofie, Maria.. Nån mer? Platens på fredag, anyone?

måndag 1 oktober 2007

Min närmaste tid

I helgen blir det Bonnaphesten i Skövde. Vi får se hur det blir. Kanske blir roligt eftersom jag inte alls förväntar mig det.

Nästa helg ska jag åka hem igen. Förhoppningsvis följer Katti och Frida med. Kanske Fredrik eller Christian också. Det vore riktigt trevligt! Hur som helst så ska jag hyra en bil då. Mycket bättre än buss och tåg. Kassa kommunikationer kan dra åt helvete.

Om 3 veckor har jag tagit 15 poäng, vilket betyder att jag kan andas ut lite grann. Om jag inte vill gå kvar här blir jag inte återbetalningsskyldig till CSN på direkten. Har bokat en tid hos Studievägledaren nästa måndag, och då ska jag prata om hur min framtid kanske kan se ut..

Blä

Blä blä blä. Det här är inte roligt. Kan den här känslan bara försvinna. Jag vill ha en färsk start. Utan gamla mönster. Utan minnen.